Tájékoztató

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy a templomi szertartások a szokott rendben lesznek megtartva, amig tiltó rendelkezés nem érkezik. 

Mivel az imádság a jelen időben is rendkívül fontos, ezért a templomunk egész nap nyitva lesz reggel 7 óráról este 6 óráig, hogy bármikor betérhessünk oda a szertartásokon kívül is imádkozni, mécsest gyújtani szeretteinkért, önmagunkért ezekben a nehéz napokban is.

Az áldozáskor figyeljünk arra, hogy az áldoztatókanalat ne érintsük meg. Ha valaki ebben az időszakban a betegség elkerülése miatt nem veszi magához az Eukarisztiát, az a vágyakozás szeretetével fogadja lelkébe az Üdvözítőt.

Aki betegnek érzi magát, az lehetőleg otthon imádkozzon, s kapcsolódjon be az internet segítségével a Debrecenből, Nyíregyházáról és Máriapócsról közvetített liturgiákba. A betegek számára az otthoni imádság is megszenteli az Úr napját.

A templomot minden nap fertőtlenítő szerek segítségével fertőtlenítjük, hogy a fertőzés veszélyét ez által is csökkentsük. 

Az ikonok, kereszt, Evangélium csókolásától lehetőleg tartózkodjunk ebben az időszakban. Ha érinteni szeretnénk, csak a kezünkkel tegyük meg. Kereszthódoló vasárnapon és az utána következő héten nem tartunk keresztcsókolást! Természetesen ki lesz téve a kereszt, és mindenki a maga lelkiismerete szerint meghajlással hódolhat előtte, de annak megcsókolása nélkül.

Hírdetés